Garbage jsou zpět. V červnu vydají album "No Gods No Masters"

01.04.2021 14:56 - Ondřej Kocáb | foto: Garbage

Sedmá studiovka amerických Garbage je hotová. Materiál, na kterém Shirley Manson & spol. pracovali poslední měsíce, vyjde 11. června pod názvem "No Gods No Masters". Pilotním singlem je skladba "The Men Who Rule the World".

První náčrty nové kolekce vznikly již během dvoutýdenního letního soustředění v Palm Springs 2018. Nakonec čtveřice posbírala jedenáct písní, které dotočila spolu s producentem Billy Bushem v Los Angeles.

"Tohle je naše sedmá nahrávka a právě tahle významná numerologie výrazně ovlivnila její obsah. Sedm ctností, sedm bolestí, sedm smrtelných hříchů. Je to zároveň náš pokus a snaha o to pochopit, jak šílený je svět v tuto chvíli, stejně jako ten ohromující chaos, ve kterém se momentálně nacházíme. Je to deska, kterou jsme potřebovali udělat v tuto dobu," prohlásila o novince zpěvačka. Její slova potvrzuje zmíněný pilotní singl, který kritizuje vzestup kapitalistické krátkozrakosti, rasismu, sexismu a misogynie po celém světě.

Album bude dostupné hned v několika verzích včetně nejrůznějších balíčků s tričky anebo deluxe edice, která nabídne výběr singlů, jež skupina vydala během posledních let v rámci Record Store Day. Narazíme tak na písně "Time Will Destroy Everything" a "Girl Talk" z roku 2014 či "No Horses" z roku 2017. Bonusem je předělávka songu "Starman" Davida Bowieho, který členové americké formace řadí mezi své nejoblíbenější.

Tracklist desky "No Gods No Masters" je následující: The Men Who Rule the World, The Creeps, Uncomfortably Me, Wolves, Anonymous XXX, Waiting for God, Godhead, A Woman Destroyed, Flipping the Bird, No Gods No Masters, This City Will Kill You. Deluxe verze přidá na druhém disku ještě tyto položky: No Horses, Starman, Girls Talk (featuring Brody Dalle), Because the Night (featuring Screaming Females), On Fire, The Chemicals (featuring Brian Aubert), Destroying Angels (featuring John Doe & Exene Cervenka), Time Will Destroy Everything.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY