to v sobě pořád má - musicserver.cz">

Suzi Quatro deskou "The Devil In Me" dokazuje, že to v sobě pořád má

31.03.2021 16:45 - Pavel Parikrupa | foto: Suzi Quatro

Nové album Suzi Quatro "The Devil In Me" je jedno z těch, které by asi nevzniklo, nebýt pandemie covidu-19. Zrušené koncertní plány a získaný volný čas paradoxně otevřely jiné možnosti - nová hudba americké rockové veteránky vznikla jen dva roky po předchozí kolekci "No Control".
7/10

Suzi Quatro - The Devil In Me

Skladby: The Devil In Me, Hey Queenie, Betty Who?, You Can't Dream It, My Heart And Soul, Get Outta Jail, Do Ya Dance, Isolation Blues, I Sold My Soul Today, Love's Gone Bad, In The Dark, Motor City Riders
Vydáno: 26.3.2021
Celkový čas: 44:17
Vydavatel: SPV - Steamhammer

Nedávno jsme na musicserveru psali o novince Bonnie Tyler, jež své fanoušky také neúnavně zásobuje. Suzi Quatro, rodačka z amerického Detroitu, byla velkou hvězdou ještě o dekádu dříve než její zmiňovaná kolegyně. Dnes bezmála sedmdesátiletá malá žena s velkou baskytarou byla jednou z prvních rockových frontwoman a byla rovněž nesmírně populární i v socialistickém Československu. A pozor, její nová deska "The Devil In Me" není vůbec špatná!

Především: Suzi má v sobě pořád dost nakažlivé energie a její hlas je na nahrávce překvapivě svěží a průrazný. Když se k tomu přidá řízná muzika, vyjde z toho milé překvapení. Žádné novoty a moderní trendy nečekejte, je to místy nekomplikovaný rokenrol, ale má zkrátka své kouzlo. Třeba "I Sold My Soul" překvapí solidním tlakem - tady byste zpěvačce rozhodně nehádali sedmdesátku.

A je třeba kvitovat i občasná vybočení do jiných žánrů a pár milých nápadů v aranžích. Potěší soulové balady "My Heart And Soul" a "Love's Gone Bad" s regulérními motownskými sbory a skvělými dechy nebo "Isolation Blues" se sladkou zvukovou iluzí malého klubu. Takže nakonec je tohle album opravdu příjemným překvapením!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY