Aid Kid v klipu "Four Track Recorder" nabízí artový přesah

29.03.2021 10:28 - Dan Hájek | foto: Honza Průša

Aid Kid patří v současnosti k těm nejvytíženějším hudebním tvůrcům. Podílel se na projektech spojených nejenom pod hlavičkou uskupení Zvíře jménem Podzim, ale i na deskách Lenky Dusilové nebo Olivera Torra a je spojen s mnoha dalšími aktivitami. V prolukách však myslí i na svoji tvorbu. Ta se dle jeho vlastních slov už potřebovala dostat ven, a tak v dubnu vyjde album "Collection". První ochutnávkou je singl "Four Track Recorder".

Skladba se prvně objevila již ve znělce festivalu Mezipatra 2020. Její název vychází z útržku textu ze stejnojmenného songu Kanyeho Westa, jehož sampl zde Ondřej Mikula rovněž použil. Pohrává si tu také s výraznými perkusními rytmy a dalšími samply více či méně známých kompozic, které nemusejí být na první poslech zcela postřehnutelné.

Hutnému zvuku zodpovídá i konceptuální videoklip, za nímž stojí Johana Střížková. Natáčela během demontáže své výstavy v galerii Nevan Contempo. Hlavními aktéry se stala dvojice Matěj Pšenička a Arseny Pakulin, která se v těchto kulisách s lehkostí pohybuje a vytváří nejen taneční vsuvky. Výsledek může svou stylizací evokovat sekvence z doprovodných vizuálů The Prodigy z éry "The Fat Of The Land". Artový přesah tomuto dílu rozhodně sluší.

Deska "Collection" by měla vyjít 16. dubna na labelu Addict Sound DJe NobodyListen, na němž vyšly nahrávky domácích objevů jako Rohony nebo yeezuz2020. Aid Kid na svém albu slibuje klubovou různorodost i ryze poslechové záležitosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY