Klipem "Running" se Bratři pokoušejí o únik z lockdownu

27.03.2021 17:33 - Dan Hájek | foto: Zuzka Bönisch

"Running", tak se jmenuje aktuální track z dílny Ondřeje a Jiřího Veselých. Bratři si k jeho natáčení poprvé pozvali vokální hosty - jsou jimi spřízněné duše z teepee. Byla to malá protislužba za remix skladby "Parallel World", který naleznete na nedávno vydaném kompletu "WTOB (Remixes)".

Inspirací k napsání "Running" byla bezútěšná karanténní mizérie, z níž se zatím zcela nedaří uniknout, přestože člověk vnitřně pociťuje naději, že ten zlom už musí přijít. Ondra a Jirka k tomuto tématu přistoupili po svém - s přímočarou techno stylizací s patrnou mírou napětí a lehké zvukové syrovosti.

"V průběhu podzimního lockdownu jsme se přemístili do malé chaty obklopené lesy a čistou přírodou, kde jsme přes týden mohli v klidu pracovat a trochu uniknout před stereotypy velkoměsta. Tady vznikly první motivy a myslím, že ty lesy a čistá příroda jsou v 'Running' cítit," přibližuje vznik tohoto tanečně našlápnutého tracku Ondra.

Doprovodné video režíroval Jakub Hrnčiřík a snažil se v něm zachytit veškeré pocity z této karanténní éry. Střídá se tu několik osamocených scenérií, z nichž se oba aktéři snaží utéct - ať už doslova jako běžci, nebo vlastní tvůrčí aktivitou. Industriální chlad tříští krátké prostřihy na rozmanité a mnohdy roztomilé detaily (schválně jestli si všimnete plastového parníčku, který kdysi chtělo mít každé dítko).

Singl "Running" následuje loňské kompozice "Signal" a "Rise", a je tak třetím lákadlem na chystané album. Kdy deska vyjde, však Bratři zatím neprozradili.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY