Vladimír Mišík ukončil koncertní kariéru

25.03.2021 12:01 - Jiří V. Matýsek | foto: Vladimír Mišík

Vladimír Mišík se už roky potýká se zhoršujícím se zdravotním stavem, což v mnoha případech vedlo až k rušení koncertů či jejich překládání. Podle vyjádření jeho manažera Šimona Kotka pro deník Právo se zpěvák nyní právě ze zdravotních důvodů rozhodl přestat vystupovat úplně.

"Každý koncert je pro něj vysilující. Zatím jsme nevydali žádné oficiální prohlášení, protože se potřebujeme dohodnout se všemi promotéry koncertů na jejich zrušení. Na konci týdne vydáme prohlášení pro veřejnost," uvedl pro deník Právo Kotek.

Mišík patří k žijícím legendám československého bigbítu. První kapelu založil už na učilišti, poté působil v kapelách Flamengo, s níž natočil oceňované album "Kuře v hodinkách" nebo v Blue Effect kytaristy Radima Hladíka. Většinu své kariéry ale působil s kapelou ETC, společně natočili deset řadových alb. Svou zatím poslední nahrávku "Jednou tě potkám" ale natočil s formací Blue Shadows Petra Ostrouchova. Deska v roce 2020 dostala celkem šest Cen Anděl. Mezi největší Mišíkovy hity patří například "Stříhali dohola malého chlapečka", "Variace na renesanční téma" nebo "Obelisk".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY