Klip "Boy From Michigan" Johna Granta vypráví o životním cyklu

25.03.2021 15:12 - Dan Hájek | foto: Hörður Sveinsson

Od vydání minulé desky "Love Is Magic" Johna Granta uběhly téměř tři roky. Na Islandu usídlený nezaměnitelný a charismatický autor v posledních měsících připravoval jejího nástupce. Novinky pojmenované "Boy From Michigan" se dočkáme těsně před prázdninami a nyní ji uvádí stejnojmenný track, ke kterému vzniklo animované video.

Klip režírovala dvojice Casey + Ewan, která si po svém vyložila muzikantovu vzpomínku popsanou v textu. Bylo mu jedenáct a jeho nejlepší kamarád jej těsně předtím, než se John s rodinou odstěhovali z Michiganu do Colorada, varoval před světem tam venku. Verše se dále věnují dospívání a procitnutí do věku dospělosti a také opakujícím se cyklům. Grant se zde svěřuje, že má rád jaro a okamžiky, kdy vidí tát sníh, i to, že se tato scenérie opakuje s každým rokem. Animovaný snímek, který využívá nejrůznější formy žánru včetně loutek, tyto sekvence přibližuje po svém a doplňuje je o archivní snímky samotného autora.

Dle Granotvých slov bude připravované album jeho asi nejvíce biografickou nahrávkou. Bude se na ní ohlížet do své minulosti i rozebírat svůj pohled na typický americký sen. Desku natáčel společně s Cate Le Bon. Během společných setkávání si přehrávali staré nahrávky od The Human League nebo Devo, z nichž pak čerpali hudební inspirace.

Pátá sólovka Johna Granta "Boy From Michigan" vyjde v pátek 25. června a přinese těchto dvanáct skladeb: Boy From Michigan, County Fair, The Rusty Bull, The Cruise Room, Mike And Julie, Best In Me, Rhetorical Figure, Just So You Know, Dandy Star, Your Portfolio, The Only Baby, Billy. Vedle klasického cédéčka nebo vinylu budou k dispozici i speciální sběratelské edice. Ti nejrychlejší pak mají šanci získat vlastnoručně podepsané kusy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY