Cocotte Minute vyhlašují regulérní sbírku na pomoc samoživitelům

24.03.2021 13:57 - Hana Bukáčková | foto: Sonya Son

Kapela Cocotte Minute představila v polovině března charitativní merch Metal dětem!. Do kampaně a výroby zboží investovala 70 tisíc korun ze svého s tím, že veškerý zisk následně poputuje samoživitelům, které covidová situace mnohdy paralyzovala.

"Když jsme spustili prodej charitativního merchandisingu Metal Dětem!, nečekali jsme, že se vyprodá ještě před oficiálním spuštěním. Udělali jsme tedy první dotisk a ten se vyprodal během dne. Udělali jsme druhý a zmizel také skoro přes noc. V ten moment nám došlo, že Metal Dětem! dává smysl víc, než jsme kdy očekávali," komentuje frontman Zeller.

Ze zavřené klubové scény tak vzešla aktivita, která na zdejší poměry nemá obdoby. A bude mít pokračování. "Díky tomuto úspěchu jsme se rozhodli spustit regulérní sbírku na pomoc rodinám samoživitelů. Všechny zisky z prodeje charitativního merche a této sbírky pak společně se Znesnáze21 rozdělíme mezi charitativní projekty v sekci #samoživitelé," dodává zpěvák.

Sbírku můžou fanoušci podpořit již přímo finančním darem. Jejím cílem je za 66,6 dne vybrat 333 333 korun.

Skupina k tomu chystá na sobotu 27. března live stream "Metal dětem! 2.0". Během večera speciální (dnes již vyprodanou) kolekci symbolicky pokřtí a představí detaily pokračovaní tohoto projektu.

"Spojení metalu a charity možná na první poslech překvapí, ale nás baví hledat nové cesty. Ve výsledku je toto příklad propracované charitativní kampaně, která propojuje komunitu lidí, kteří společně pomohou dobré věci. Kapele za to patří velký dík," řekl ke vzniku spolupráce zakladatel Znesnáze21 Čestmír Horký.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY