- musicserver.cz">

Bruno Ferrari: "Poslech mé nové desky zlepší vaši imunitu"

19.03.2021 18:43 - Jiří V. Matýsek | foto: Bruno Ferrari

Bruno Ferrari, milovník žen a béčkového porna, bonviván a hlavně dekadentní alter-ego frontmana EBM legendy Vanessa Samira Hausera, se po po čtyřech letech vrací s novou studiovkou. Nástupce chváleného alba "Ayahuascero" se bude jmenovat "Electrofantasex". Deska už je mimochodem natočená - její osud je nyní plně v rukou fanoušků, kteří vydání mohou podpořit v kampani na Startovači. Zpěvák si pro ně připravil celou řadu vypečených odměn, mimo jiné i zpěv na pohřbu dotyčného přispěvatele.

"Vyhodnotil jsem to jako nejlepší věc, kterou můžu udělat v týhle zvláštní době. To, co se teď kolem nás děje, je ideální kulisa pro moji produkci. Nic stylovějšího už nikdy jindy nedostanete," popisuje muzikant svou novinku. Ta vznikala v úzké spolupráci s kolegou z Vanessy Moimirem Papalescu, který se na ní podílel nejen jako producent, ale také jako autor několika písní. Svou troškou do mlýna přispěl i jeho syn Miki Papež. Na výsledný zvuk nahrávky pak prý měli vliv interpreti jako Gary Glitter, The Cars, Lou Reed, Adam Ant, New Order, Serge Gainsbourg, Divine, Army Of Lovers, Tom Waits či Roxy Music.

Dekadentní šansoniér se ve studiu Golden Hive obklopil plejádou zvučných jmen: na baskytaru kupříkladu hraje Fernand Saunders, spolupracovník již zmíněného Lou Reeda nebo Marianne Faithfull. "Na desce se mnou zpívá Ema Brabcová, velká dáma alternativního popu, nazpíval jsem duet s Necrocockem, kytary nahrál Adam Krofian (z The Atavists), doprovodný vokály nazpívali David Jahn, Řezník, Petra Čechurová a Zuzana Tvarůžková," doplňuje Ferrari rozsáhlý seznam spolupracovníků.

A co vůbec znamená název alba? "Televizní bavič a spisovatel Allan Sherman v jedné ze svých knih píše o metodě s názvem Electrofantasex, která by údajně mohla sloužit jako prostředek k dosažení legendárního 'Magic fucku', což je mytická sexuální zkušenost, která prý dokáže vyřešit problémy lidstva jednou provždy," vysvětluje Ferrari a dodává, že poslech chystaného díla navíc zvyšuje imunitu. Tento efekt se přitom dle jeho slov úměrně zvyšuje napříč formáty: digitální poslech ji zvýší jen trochu, vinyl naopak poskytne nejvyšší dávku.

Na světě je i první ukázka, anglicky zpívaný song "Beautiful Lonely People". Poslouchejte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY