Kapela Flamengo se vrací v obměněné sestavě jako Flamengo Reunion Session

16.03.2021 12:05 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

"Kuře v hodinkách" skupiny Flamengo, které vyšlo v roce 1972, patří bez velkých diskuzí mezi nejoceňovanější alba československého bigbítu. Legendární formace, v jejíž první, bigbítové fázi působili například Petr Novák, Viktor Sodoma nebo Karel Kahovec, a v druhé, rockovější fázi pak Vladimír Mišík, ohlásila návrat na koncertní pódia. Pod názvem Flamengo Reunion Session by se měl uskutečnit, pokud to okolnosti dovolí, letos v létě.

Jádrem reunionu budou původní členové baskytarista Vladimír "Guma" Kulhánek a kytarista Pavel Fořt. Doplní je Kulhánkovi spoluhráči z Energitu Jan Holeček (zpěv, klávesy) a Jiří "Zelí" Zelenka (bicí). Připravovaný program dostal název "Stále dál..." a repertoár se bude opírat o období let 1970 a 1971. Samozřejmě že dojde i na připomínku "Kuřete v hodinkách". Písně z této nahrávky doplní skladby jako "Týden v elektrickém městě", "Too Much Love Is A Bad Thing" a "Vím, že pláčem to skončí". Doplní je převzaté songy z repertoáru zahraničních muzikantů, kupříkladu Led Zeppelin ("Whole Lotta Love") nebo Carlose Santany ("Oye Como Va").

Podle manažerky Petry Macháčkové má kapela Flamengo Reunion Session v plánu jak samostatné koncerty, tak vystoupení na vybraných festivalech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY