Pop-folkové duo Brigita a Štěpán ohlašuje debut stylovým lesním klipem "Pokojná zem"

10.03.2021 14:23 - Milan Menčík | foto: Tom Zahrádka

Na české pop-folkové scéně se chystá další debut, který bude stát za pozornost. Brigita Cmuntová a Štěpán Klouček už spolu coby Brigita a Štěpán hrají prakticky osm let. Na kontě mají EP "Korálky" z roku 2014, singl "Lístky z kopretin" a nyní nazrála doba, aby o sobě dali světu vědět prvním dlouhohrajícím albem. Ponese název "...a co bude teď?" a vyjde pod vydavatelstvím Tranzistor.

Na chystaném debutu hraje i spousta umělců alternativního folku, například pianista Albert Romannuti z projektu Bert & Friends, kytarista od Věry Martinové Jakub Juránek nebo rytmika z Prago Union či Show Jana Krause Michal Daněk a Ondřej Hauser.

Inspirací při tvoření jsou Brigitě a Štěpánovi umělci typu Vlasty Redla či Zuzany Navarové. Důkazem může být čerstvá ochutnávka v podobě klipu "Pokojná zem".

S režisérem Rudolfem Havlíkem i kameramanem Václavem Tlapákem se Brigita potkala při natáčení filmu "Bábovky" (diváci ji mohli vidět i v televizním hitu "Božena"). Příjemný dvojhlas se nese melodicky křehkou skladbou i stylovým videoklipem.

"Rádi bychom v tomto čase hudebně obohatili naše posluchače. Píseň 'Pokojná zem' v sobě nese zachycení zprávy, že ať se děje, co se děje, vždy je něco vyššího, co se o nás stará. Jsem ráda, že jsem díky videoklipu mohla spolupracovat s tak skvělými lidmi, kteří do toho vložili svoji energii," popisuje vznik snímku Brigita.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY