Katastr ohlašuje épéčko "Hausmunero" singlem "Pentimenti"

07.03.2021 16:56 - Dan Hájek | foto: Katastr

"Pentimenti" není ohláška nové bytové jednotky na katastrálním úřadě v nějaké jihočeské vísce. Tímto trackem o sobě dává výrazněji vědět duo Katastr, které má svou základnu v Táboře. Na své rozjeté tvůrčí cestě formace dokončila épéčko, kterému dala trefný název "Hausnumero". Na digitálních platformách se minialbum zjeví již ve středu 17. března.

V tomto projektu našli společnou řeč bubeník Jan "Sváča" Svačina (Please The Trees, Veena) a elektronický nadšenec Patrik Tygr (ex-Waawe, Night). Pod dohledem Amáka pak v jeho Golden Hive studiu připravili materiál, jehož převážně živá rytmika popohání kupředu elektronické experimenty.

Tento popis platí i pro kompozici "Pentimenti". Naprogramovaná smyčka zvuků se zde protíná s melodickými elementy v lehce repetitivních paralelách, strohá minimalistická řeč dělá z této skladby hypnotickou pětiminutovku.

Dá se předpokládat, že další aktivity této dvojice na sebe nenechají dlouho čekat. "Hausnumero" je pro Katastr solidní startovací meta, která jistě nalezne pevné místo v koncertních setech skupiny. Otázkou zůstává, zda na prvotinu naváže série épéček, nebo klasické velké album. Prozatím se pohodlně zabydlete v nové bytovce.

Hodnocení: 7/10



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY