"The Wrong Place" je návrat Hooverphonic v plné síle

06.03.2021 17:05 - Dan Hájek | foto: Hooverphonic

Rok 2020 ze svých vzpomínek asi nikdo jen tak nevytěsní. Mnohé se během uplynulých měsíců změnilo i v táboře skupiny Hooverphonic. Ta totiž ohlásila velký comeback v původní sestavě - za mikrofonem tak opět figuruje nezaměnitelná Geike Arnaert. Muzikanti se zároveň stali i vyslanci Belgie pro letošní Eurovision Song Contest. Podmínku s novým songem splňují kompozicí "The Wrong Place".

Ta je úkrokem do jejich dřívější hudební stylizace, do dob potemnělejších náladovek. Po loňské variaci na letitou hitovku "Mad About You" přišli s trackem, který dokazuje, že jsou ve formě. Jeho hudební kontury budou (nejenom zdejším fanouškům) jistě mnohem blíže než tvorba z mezidobí bez Geike Arnaert a snad jim to přinese nějaké body navíc ve zmíněném klání.

Pochmurné atmosféře singlu odpovídá i doprovodný videoklip v režii Jana Boona, v němž si Geike zahrála postavu vystřiženou dle modelu "Mrtvé nevěsty Tima Burtona". Snímek popisuje jeden intenzivní noční zážitek s tajemným milencem (toho si zahrál herec a kaskadér Olivier Bisback). Závěrečná sekvence s komorním mejdanem při svíčkách má až hororový nádech.

Odložený ročník Eurovize odstartuje 18. května, finále se uskuteční o čtyři dny později. Naším zástupcem v soutěži bude Ben Cristovao se skladbou "omaga".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY