Nick Cave do světa nečekaně vypustil nové album "Carnage"

25.02.2021 15:43 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Informaci o tom, že v období, kdy nemůže být s The Bad Seeds na turné, věnuje společně s Warrenem Ellisem přípravě nového alba, zveřejnil Nick Cave už před nějakou dobou. Na dotaz fanouška odtajnil ve svém newsletteru i jeho název - "Carnage". A nyní, 25. února, se deska doslova jako blesk z čistého nebe objevila na streamovacích službách. Najdeme na ní celkem osm skladeb se stopáží čtyřiceti minut.

Nick Cave & Warren Ellis - Carnage
© Goliath Enterprises Ltd.
Violinista Warren Ellis je od devadesátých let nepostradatelnou součástí The Bad Seeds, oba muzikanti spolu také natočili několik filmových soundtracků. "Carnage" je nicméně jejich první spoluprací na nových skladbách coby dua. Nahrávka vznikla v období několika týdnů v rámci lockdownu a Cave výsledek popsal jako "brutální, ale velice krásnou nahrávku, která dlí v rámci všeobecné katastrofy." A Ellis dodává: "Tvorba 'Carnage' byla zrychlený proces intenzivní kreativity. Oněch osm skladeb tu v nějaké formě bylo už během prvních dvou a půl dnů nahrávání."

Album vyšlo prozatím digitálně, na fyzických nosičích - vinylech a CD - bude k dispozici od 28. května. Tracklist "Carnage" je následující: Hand of God, Old Time, Carnage, White Elephant, Albuquerque, Lavender Fields, Shattered Ground, Balcony Man.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY