Vstávat a cvičit! Klip "Here Comes The Shock" od Green Day je punková rozcvička

23.02.2021 10:27 - Jiří V. Matýsek | foto: Reprise / Green Day

Green Day v loňském roce překvapivě zabodovali se svou řadovkou "Father Of All Motherfuckers". Vrátili se na ní ke kořenům, za hlavu hodili všechny ty ambiciózní pokusy o koncepční desky či tematicky propletené trilogie a natočili prostě album dobré hudby. Ne nejlepší, ale pořád se solidní energií.

Covidovou karanténu si frontman kapely Billie Joe Armstrong zkrátil (už ne tak vřele přijatou) sbírkou coverů "No Fun Mondays". A nyní tu máme nový song pod hlavičkou Green Day. Jmenuje se "Here Comes The Shock" a svou premiéru si odbyl v průběhu sobotního outdoorového hokejového zápasu Las Vegas Golden Knights proti Colorado Avalanche.

Navzdory názvu se šok nekoná. Čerstvý počin je tuctový, byť celkem slušně šlapající punk rock v duchu starých dobrých Green Day, s chytlavým refrénem ideálním pro sborové halekání i svižně uhánějícím riffem.

Kouzelnou pitomost písně podtrhuje i videoklip, který je jakousi svéráznou punkovou rozcvičkou. Karanténou atrofovaná těla tak můžete protáhnout u bizarních cviků, jako je Pogo, Iggyho pěst nebo Skank. O jejich správné provedení se postará Hilken Mancini, zpěvačka, herečka a také influencerka působící na instagramovém účtu Punk Rock Aerobics, na kterém předvádí přesně to, co popisuje jeho název.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY