Love And Death na albu "Perfectly Preserved" nabízejí dobré i zbytečné skladby

19.02.2021 18:25 - Ondřej Hricko | foto: facebook Love And Death

Když Brian "Head" Welch zakládal svůj projekt Love And Death, byla to reakce na odchod z domovské formace Korn. Nyní už je znovu několik let členem nu-metalových průkopníků, přesto se ke svému hudebnímu dítku vrátil. Výsledkem je deska "Perfectly Preserved".
7/10

Love And Death - Perfectly Preserved

Skladby: Infamy, Tragedy, Down, Let Me Love You (Ft. Lacey Sturm), Death of Us, Slow Fire, The Hunter (Ft. Keith Wallen), Lo Lamento, Affliction, White Flag (Ft. Ryan Hayes)
Vydáno: 12.2.2021
Celkový čas: 35:17
Vydavatel: Earache Records
Album vychází po osmi letech od debutu "Between Here & Lost" a devět od EP "Chemicals". Sestava se mezitím proměnila. Kromě Welche a kytaristy JR Bareise se v Love And Death objevuje basák Jasen Rauch (člen hardrockerů Breaking Benjamin a exčlen amerických rockerů Red) a bubeník Isaiah Perez z křesťanské metalové formace Phinehas.

Prvotina z roku 2013 dopadla pro Welche dobře. Nahrávka byla přijata vesměs pozitivně a pro dredatého divočáka se jednalo o úspěšnou terapii po nepříliš přívětivých létech plných drog a chlastu. Obrátil se tehdy na Boha, který ho dle jeho slov zachránil. I proto se texty na "Between Here & Lost" i na aktuálním počinu o spiritualitu silně otírají.

Křesťanský obal písní ale nezabránil potřebné tvrdosti materiálu. Většina skladeb je víceméně plynulým přechodem od repertoáru Korn. Snad jen s tím rozdílem, že vyjma coveru Justina Biebera a DJe Snakea, se nepouštějí do přílišných experimentů a sázejí na klasický moderní metalový zvuk i na osvědčený tandem kytarový riff / silný refrén.

Co se týče předělávky písně kontroverzního popového idola - nejedná se o vtip ani omyl. Welch se rozhodl okořenit autorské kusy svojí verzí hitu "Let Me Love You" a navíc si k tomu pozval zpěvačku Flyleaf Lacey Sturm. Bohužel je to ten nejzbytečnější part celé nahrávky a možná i celé jeho kariéry. Song má stále popový sound a navíc ztrácí svůj původní, byť vlezlý, hitový potenciál. Nadto zamrzí angažování Lacey, jinak velmi charismatické zpěvačky se silným vokálem.

Spravit si chuť je ale jednoduché. Novinka nabízí hned několik dobrých rock-metalových skladeb v čele se singlem "Down". Výborné jsou ale i "Tragedy", "Affliction" nebo "The Hunter", v níž si zahostoval Keith Wallen, další člen Breaking Benjamin. Všechny tyto tři pecky by patřily k výrazným hitům i na albech Korn.

Poslední hostovačku přináší závěrečná "White Flag", do které svým vokálem přispěl Ryan Hayes. Frontman nepříliš známé wyomingské metalcorové party Righteous Vendetta sice disponuje originálním projevem, fádnost písně mu ovšem v představení jeho talentu příliš nepomohla.

Love And Death se vytasili s počinem, za který by mnoho jiných kapel platilo zlatem. Na Welche jsou ale přece jen kladeny vysoké nároky a z tohoto pohledu vydal spíš průměrnější materiál. Kytarové riffy mají vesměs šťávu, energie z desky srší, ale míra nepřekvapivosti tu je až příliš významná. Jako zkrácení čekání na novou kolekci jeho domovské formace je "Perfectly Preserved" přesto dostačující.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY