Chet Faker natočil k pohodovému songu "Get High" psychedelické video

14.02.2021 17:07 - Ondřej Kocáb | foto: "Get High" video, Youtube.com

Chet Faker je zpět. Australský hudebník během posledních let vystupoval pod vlastním jménem - jako Nick Murphy vydal alba "Run Fast Sleep Naked" (2019) a "Music For Silence" (2020). Prohlásil, že jeho alter ego je již minulostí, loni v říjnu je však po pěti letech oprášil a vydal singl "Low".

Teď je tu další skladba. Pohodová píseň "Get High" působí jako příjemný nápad na zkrácení současné pandemické nudy. Je to, jako když jdete na párty a neohlížíte se na hrůzy okolního světa. Pulzující funky rytmus, bluesové klávesy, hypnotické vokály a hlavně chuť se pořádně uvolnit. "Občas prostě potřebuješ pauzu. Zjistil jsem, že bych chtěl alespoň na malou chvilku uniknout, a tento song se tak nějak objevil sám, " prozradil k novince Murphy.

"Get High" vyšlo prostřednictvím Detail Records a jeho vydání doprovází video, jehož autorem je sám muzikant. Celá animace křičí vířivými barvami pěkně do rytmů hudby. Fakera tu vidíme v nejrůznějších pozicích za pianem, občas dokonce jen tak se vznášejícího v oblacích. Místy až psychedelické záběry s takto povzbuzujícím beatem dávají tušit, v jakém rozpoložení asi rodák z Melbourne celou karanténu tráví.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY