Pusťte Tata Bojs 21. února do svého obýváku

09.02.2021 12:14 - Tisková zpráva | foto: Tata Bojs

Je to trudné, ale situace živé kultuře jednoduše nepřeje. Plánované akce se ruší či přesouvají, nicméně i přes všechnu nepřízeň je důležité neklesat na mysli a hledat nové cesty. V obou případech jsou Tata Bojs těmi, na které byl vždy spoleh a nic se nemění ani s lockdownem. Ač kapela musela odložit plánované turné k vřele přijaté albové novince "Jedna nula" na podzim letošního roku, spojí se s fanoušky alespoň virtuálně či lépe řečeno křtem JEDNA NULA OnLive. Právě tak zní totiž podtitul speciálního online koncertu, který proběhne 21. února v Airship Online Studiu DOX+ a bude v lecčems výjimečný.

"Reakce fanoušků na desku 'Jedna nula' nás mile překvapily a v podstatě to byli oni, kdo nás přiměl k rozhodnutí udělat druhý živý stream v téhle divné pandemické době, když se dožadovali živého provedení písniček. První OnLive koncert proběhl v květnu z Divadla v Celetné, byl to akustický koncert a byl specifický tím, že jsme diváky obrazně řečeno posadili do sedadel v divadle a mohli jsme s nimi živě komunikovat. Tentokrát ale chystáme náš klasický velký rokenrol s hosty a speciálně upravenou scénou v sále DOX+ a tento koncert nebude mít na rozdíl od Celetné benefiční přesah. I když vlastně, jak se to vezme... Mohla by to být benefice za záchranu zachování Tata Bojs," směje se frontman kapely Milan Cais a dále poodkrývá ideu plánovaného OnLive koncertu: "Koncert vnímáme jako malou náplast za přesunutý březnový koncert v O2 universum, který měl zakončit celé turné a měl být pražským křtem alba 'Jedna nula'. Tak to pokřtíme aspoň takhle."

Jak je u Tatáčů zvykem (i jak naznačuje výše řečené), bude se koncert a křest novinky v mnohém lišit od livestreamů tak, jak je převážně známe. Fakt, že se celá akce odehraje v režii renomovaného režiséra Ondřeje Urbance, který s Tata Bojs v minulosti již několikrát na záznamech živých koncertů spolupracoval, slibuje takřka filmový zážitek v přímém přenosu, kterému přidá na síle i perfektní zvuk pod taktovkou Dušana Neuwertha, světelný design dvorního osvětlovače Filipa Bruthanse nebo originální projekce k novým písním VJe Clada.

Fanoušci navíc dostanou během přenosu unikátní možnost sledovat veškeré dění včetně toho, které obvykle probíhá za oponou. "Scéna bude situovaná do kruhu pomocí takových věží - menhirů z prázdných kejsů od techniky. Do takto vymezeného prostoru soustředíme veškerou pozornost a zároveň přiznáváme přítomnost a ukazujeme práci všech našich spolupracovníků. Koncerty i kultura obecně nejsou jen lidi na pódiu, ale je to celý tým, bez něhož by žádná akce nemohla proběhnout a my je všechny chceme tentokrát vtáhnout pěkně do dění na scéně. Stanou se společně s námi aktéry i diváky zároveň. Pomyslným středobodem scény je obří diskokoule symbolizující pro všechny účinkující v kruhu diváka a posluchače. K ní se upírá veškerá pozornost," vysvětluje Cais.

"Když jsme naši desku pojmenovali 'Jedna nula', netušili jsme, že ji budeme moci živě představit pouze pomocí jedniček a nul. Příště si budeme muset dávat na názvy více bacha! I když se na tento netradiční křest velice těšíme, stejně se už nemůžeme dočkat, až se budeme moci na koncertech potkávat analogově," dodává Mardoša.

Vstupenky na TATA BOJS V ZAJETÍ HUDBY (křest JEDNA NULA OnLive) jsou v prodeji prostřednictvím portálu GoOut, a to hned v několika kategoriích. Prvních tři sta padesát vstupenek je k dispozici za zvýhodněnou cenu 350 Kč. Poté budou standardní vstupenky v prodeji za 450 Kč. Zároveň je možné zakoupit také vstupenku za 700 Kč s podtitulem díváme se dva nebo celá rodina a speciální kategorie vstupenek za 1 000 Kč je určena pro opravdové srdcaře, kteří chtějí podpořit kapelu nad rámec nabízených možností.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY