Oscarový režisér Danny Boyle natočí seriál o Sex Pistols

15.01.2021 10:59 - Simona Knotková | foto: Bob Gruen

Britský oscarový režisér Danny Boyle má políčeno na další velký projekt. Pro televizní stanici FX natočí šestidílnou sérii "Pistol", která odvypráví příběh legendární punkové kapely Sex Pistols z pohledu jejího kytaristy Stevea Jonese. Jako předloha posloužila scenáristům jeho autobiografie "Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol" z roku 2016.

"Představte si, že se svými kámoši vniknete do světa 'Koruny' a 'Panství Downton' a křičíte své songy a vztek na všechno, co reprezentují. Byl to moment, který navždy změnil britskou společnost a kulturu. Byl to bod, kdy britská pouliční scéna vybuchla. Kdy se na pódium dostali obyčejní mladí lidé a ventilovali zde svou zuřivost a módu. A všichni tomu museli přihlížet a poslouchat to. Buď jste se jich báli, nebo je následovali. Sex Pistols," popisuje pozadí nového seriálu filmař, který v minulosti natočil "Milionáře z chatrče" nebo "Trainspotting", a dodává: "V jejich středu stál okouzlující mladý negramota a kleptoman, hrdina své doby Steve Jones, který se dle svých vlastních slov stal devadesátým čtvrtým nejlepším kytaristou všech dob."

Obsazení je plné mladých a neokoukaných tváří. Jonese na obrazovce ztvární Toby Wallace ("Než skončí léto"), Johna Lydona Anson Boon ("1917"), Sida Viciouse Louis Partridge ("Medicejové"), Paula Cooka Jacob Slater a Glena Matlocka Fabien Frankel. V jedné z rolí se objeví také hvězda "Hry o trůny" Maisie Williams.

Natáčení by mělo začít v březnu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY