Daniel Landa do klipu k "Blanickému manifestu" povolal hvězdné kolegy

06.01.2021 08:31 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Daniel Landa ve svém boji proti pandemickým opatřením nepolevuje a svou nespokojenost nyní prezentuje ve videoklipu ke své listopadové písni "Blanický manifest". Do snímku si pozval celou řadu hvězdných kolegů, kteří se rozhodli jeho snahu podpořit. Řeč je o Vaškovi Bláhovi z kapely Divokej Bill, Pepovi Vojtkovi z formace Kabát, Romanovi "Izzym" Izziášovi z karvinské Dogy a nechybí ani František Černý z Čechomoru a Protheus z Dymytry.

V původní verzi singlu, pojmenovaného po dokumentu vyhlášeném 6. července loňského roku na pražském Vyšehradě, se vokální linky ujal sám Landa. Ve videoverzi přispěli svými hlasy všichni přítomní hosté. Zatímco skladba má patřičný důraz, skvěle korespondující s naturelem protestsongu, samotný klip v režii Mirjam Landy není příliš zajímavý a zaujme především zvláštním křečovitým střihem. Alespoň zde však uvidíme všechny přispívající hosty.

František Černý ke spolupráci dodává: "Všichni cítíme, jak ryba smrdí od hlavy, ale protože tady rouška nepomůže, od muzikantů přichází logicky protestsong. Danova svižná krylovka 'Nebudeme držet huby' je nejen výzva, ale i důkaz toho, že naděje v lepší zítřky muzikanty stmeluje a nabíjí, v tomto případě zatím jen první hrstku frontmanů".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY