Zemřel Alexi Laiho. Frontmanovi Children of Bodom bylo 41 let

04.01.2021 19:02 - Jiří V. Matýsek | foto: Anastasia Pajanen / FB Alexi Laiho

Smutná zpráva přišla z řad populárních finských metalistů Children Of Bodom - ve věku jedenačtyřiceti let skonal jejich frontman Alexi Laiho. Podle vyjádření labelu Napalm zpěvák zemřel už minulý týden na následky dlouhodobých zdravotních potíží.

Laiho byl s melodicko-deathmetalovou formací Children Of Bodom spojený už od jejího vzniku v roce 1993. Společně vydali deset studiových a dvě živá alba, několikrát bodovali v amerických žebříčcích Billboard. Coby kytarista působil také ve skupinách Sinergy či Kylähullut, zahrál si na albu "Nihil" Impaled Nazarene. Poté, co v roce 2019 jeho domovská kapela ukončila svou činnost, hrál v superskupině Bodom After Midnight, kterou založil se svým bývalým spoluhráčem Danielem Freybergem a bubeníkem Waltterim Väyrynenem (Paradise Lost). Kvůli pandemii covid-19 projekt dosud nedostal příležitost se prosadit na světových pódiích, byli to ale právě jeho členové, kdo smutnou zprávu zveřejnili.

Alexi Laiho patřil k nejvýraznějším metalovým kytaristům posledních dvou dekád. Prestižní časopis Guitar World jej v roce 2011 zařadil na šestadevadesátou příčku v žebříčku nejlepších metalových kytaristů všech dob a rovněž do padesátky nejrychlejších kytaristů světa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY