Owen Pallett klipem "Fire-Mare" uzavírá mystický příběh

16.12.2020 14:21 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Po snímku ke skladbě "Paragon Of Order" přichází Owen Pallett s dalším videem. Vzniklo k songu "Fire-Mare", který rovněž pochází z jeho letošní desky "Island", jejíž fyzické vydání hudebník plánuje na 5. března příštího roku.

Oba klipy tvoří jeden celek. Autorem čerstvého animovaného počinu je tedy opět torontský ilustrátor a karikaturista Eric Kostiuk Williams, a vyprávění tak pokračuje. Děj se posouvá do žaláře, z kterého se hlavnímu hrdinovi podaří uniknout díky tajemnému pomocníkovi a také díky využití až nadpřirozených sil. Do černobílého vizuálu tentokrát vstupují i další barvy - zejména žlutá coby symbol světla a naděje a výrazná červená, jež prezentuje ohnivá znamení a je i určitou dělicí čarou za vlastní minulostí. Příběh se odehrává v dávných časech, vyobrazuje boj o vlastní identitu a o svobodu bytí ve světě okolo nás, což je svým způsobem stále nadčasové téma, aktuální i v současné realitě.

Owen Pallett se i na albu "Island" drží zavedeného rukopisu - do svých textů a příběhů často vtahuje až fantaskní, imaginární svět, v němž se vyzpívává z velmi civilních příběhů. Song "Fire-Mare" může překvapit i tím, že autor se při jejím natáčení nechopil svých houslí, ale akustické kytary. Klip k němu pak uzavírá velmi silný mystický a melancholický příběh.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY