Radůza stojí i při vás

22.04.2003 11:36 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Radůza
© facebook interpreta
Radůza, jedna z nejvýraznějších tváří mezi písničkáři posledních let, která se již před deseti lety uvedla svým předskakováním na pražském koncertě Suzanne Vegy, se hlásí se svou novou dlouhohrající nahrávkou. Poté, co jí kdysi vyšla debutová kazeta "Blues?" a v roce 2001 velmi povedené, kritikou i posluchači vysoko ceněné CD "Andělové z nebe", přichází v těchto dnech s novým, druhým cédéčkem "Při mně stůj". To vychází opět - stejně jako zmiňované předchozí - na značce Indies.

Skladatelka, textařka, zpěvačka, kytaristka a harmonikářka na něm pracovala po celý únor a březen v pražském nahrávacím studiu Largo, opět ve spolupráci se Zuzanou Navarovou. Ta se nejen ujala postu producentky, ale přivedla i své doprovodné muzikanty - basistu Františka Rabu a kytaristu Omara Khaouaje, aby nahrávku svým hostováním taktéž okořenili. Najdete na ní šestnáct skladeb, ve kterých Radůza opět pracuje se sobě vlastními zkratkami a úspornými hudebními prostředky i charakteristickou poetikou, a které se mimo definovatelné hudební škatulky pohybují někde na půl cesty mezi folkem a šansonem.

V závěru dubna se také zvyšuje frekvence interpretčiných klubových vystoupení, a tak se s repertoárem z nové desky můžete naživo potkat na následujících místech: 23.4. Hradec Králové - KS Médium, 24.4. Praha - KC Kaštan, 25.4. Nový Jičín - klub Galerka, 26.4. Český Těšín - KS Střelnice. Další podrobnosti najdete na webových stránkách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY