Sevendust jsou na "Blood & Stone" nápaditými dělníky alternativního metalu

14.12.2020 18:05 - Ondřej Hricko | foto: facebook Sevendust

Američtí chlapíci ze Sevendust jsou neuvěřitelně pilnými a stabilními pracanty rockového žánru. Od svého založení v roce 1994 působí ve stále stejné sestavě a nějaké to album vydávají téměř co dva roky. Letošní novinka "Blood & Stone" je tak jejich třináctou řadovkou. Povedla se?
7/10

Sevendust - Blood & Stone

Skladby: Dying to Live, Love, Blood From A Stone, Feel Like Going On, What You’ve Become, Kill Me, Nothing Left to See Here Anymore, Desperation, Criminal, Against the World, Alone, Wish You Well, The Day I Tried To Live
Vydáno: 23.10.2020
Celkový čas: 49:23

Sevendust přes své nesporné úspěchy i relativně krátkou masovou popularitou kolem roku 2000 patří mezi nedoceněné pilíře alternativního metalu, žánru, který volně navazuje na devadesátkový boom nu-metalu. Útěchou jim může být alespoň nominace na Cenu Grammy za počin "Kill The Flaw", jinak se tihle matadoři spíš krčí ve stínu svých slavnějších kolegů. Proč tomu tak je? Odpověď přináší i čerstvá kolekce. Atlantským rodákům zkrátka chybějí hity.

"Blood & Stone" je dobrá deska. Má výrazné melodie, kapela slušně pracuje s dynamikou a některé kytarové party, jako třeba ve výtečné "Blood From A Stone", jsou originální a nápadité. Nejvýraznější skladby v čele s úvodní "Dying To Live" nebo následující "Love" mají i rádiový potenciál, který Sevendust umějí schopně propojit s alternativním zvukem nahrávky. Vůbec nejlepší je ale závěrečný cover od Soundgarden "The Day I Tried To Live", což o albu, respektive o skupině vůbec leccos vypovídá. Líbivý je také silný vokál Lajona Witherspoona, ač tím nejtypičtějším znakem formace nadále zůstávají kytarové party Clinta Loweryho.

Kvalitou se novinka řadí mezi ty lepší počiny a hudebně volně navazuje na předchůdce "All I See Is War". Jenže ani tentokrát nenabízí nic víc.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY