Taylor Swift vydá už v pátek své druhé letošní album, "evermore"

10.12.2020 19:08 - Honza Balušek | foto: billboard.com

Někteří hudebníci roky skládají a nakonec na album zařadí osm či devět písniček. Podobným problémem rozhodně netrpí Taylor Swift - letos už vydala jednu překvapivou desku, "folklore", a v pátek 11. prosince vydá další.

Novinka nese titul "evermore" a sama zpěvačka ji označuje za sesterskou nahrávku červencové řadovky. Během koronavirové pandemie měla prostě spousty času na skládání a natáčení, což jí umožnilo vymanit se z běžného albového cyklu. Tvůrčí tým tak zůstal v podstatě stejný: ve studiu jí pomáhali Jack Antonoff, Aaron Dessner (z The National), Justin Vernon (z Bon Iver) a "WB" neboli William Bowery neboli její snoubenec Joe Alwyn.

Zatímco na "folklore" se do tracklistu propsal jen jeden host v podobě Bon Iver (nádhernou společnou píseň "exile" si můžete pustit pod článkem), na "evermore" budou hosté hned tři. Kolekci ukončuje opět spolupráce s Bon Iver v podobě titulního kousku, v "Coney Island" si zahostovali The National a v "No Crime" sesterské trio Haim. Prvním singlem se stala skladba "willow", jejíž videoklip by měl být zveřejněn zároveň s celým albem, tedy v pátek 11. prosince po půlnoci.

Tracklist nové desky Taylor Swift přinese v deluxe edici těchto sedmnáct písní: Willow, Champagne Problems, Gold Rush, 'Tis The Damn Season, Tolerate It, No Body, No Crime (featuring Haim), Happiness, Dorothea, Coney Island (featuring The National), Ivy, Cowboy Like Me, Long Story Short, Marjorie, Closure, Evermore (featuring Bon Iver) / bonus tracks: Right Where You Left Me, It's Time To Go.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY