Eyehategof ohlašují nové album valivou skladbou "High Risk Trigger"

07.12.2020 12:56 - Jiří V. Matýsek | foto: Barbora Nosková

Nekorunovaní vládci notně bahnitého a špinavého sludge metalu Eyehategod se po šesti letech znovu hlásí o slovo. Na březen příštího roku ohlásili album s názvem "A History of Nomadic Behavior". Ačkoliv půjde teprve o šestou položku v diskografii formace, která si na scéně kroutí už čtvrtou dekádu a patří mezi stylotvorné kapely, lze očekávat pořádnou porci intenzivní hudby. Napovídá tomu alespoň první zveřejněná skladba, "High Risk Trigger".

Typický zvuk hutných, nekompromisních a špinavých riffů je na svém místě, stejně jako rozervaný vokál Michaela Williamse. Skupina z New Orleans, která se letos v únoru představila v Praze po boku Napalm Death, očividně neztrácí na své působivé energii, která snese srovnání snad jen s buldozerem. A temnota se doslova valí i z přímočarého textu plného beznaděje.

Album vyjde 12. března 2021 a nabídne těchto dvanáct skladeb: Built Beneath the Lies, The Outer Banks, Fake What’s Yours, Three Black Eyes, Current Situation, High Risk Trigger, Anemic Robotic, The Day Felt Wrong, The Trial of Johnny Cancer, Smoker’s Place, Circle of Nerves, Every Thing, Every Day.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY