Červená a bílá: The White Stripes se připomínají novým klipem ke starému songu "Let's Shake Hands"

05.12.2020 16:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Third Man Records

Ačkoliv jsou The White Stripes již devět let minulostí (a na návrat to nevypadá - Jack White má dost starostí se svou sólovou dráhou a dalšími projekty), je o nich poslední dobou opět více slyšet. V pátek 4. prosince vydali očekávanou kompilaci svých největších hitů. Ta přináší celkem šestadvacet songů formace napříč celou její kariérou. U příležitosti vydání kapela na svůj YouTube zavěsila nový videoklip k otvíráku výběrovky, skladbě "Let's Shake Hands".

Snímek je v duchu dotažené stylizace dvojice, která v letech 1996 až 2000 tvořila manželský pár, je tedy vyveden v kombinaci červené, bílé a černé s důrazem na trademarkový kulatý bonbon. Ten se ve videu rozpouští a rozpadá, záběry na něj se v psychedelické skrumáži prolínají s archivním koncertním záznamem, na němž The White Stripes hrají právě song "Let's Shake Hands."

Pro klip tuto skladbu nevybrali náhodou. Jedná se totiž o první singl, který skupina vydala, podle samotné Meg White by dokonce mělo jít o vůbec první skladbu, kterou společně s Jackem nahrála.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY