Ewa Farna chystá největší adventní online koncert. Na pódiu s ní bude šedesátičlenný orchestr

02.12.2020 16:03 - Josef Martínek | foto: archiv Ewy Farne

Na vydatnou mikulášskou nadílku se letos mohou těšit fanoušci Ewy Farne. Zpěvačka totiž 5. prosince od 20 hodin odehraje online koncert z hotelu Ambassador v Karlových Varech - a slibuje, že půjde o největší letošní vystoupení tohoto typu. Společně s ní se představí Karlovarský symfonický orchestr pod vedením dirigenta Jana Kučery. Na pódiu s ní tak bude na šedesát hudebníků.

Ewa a zmíněné těleso navíc podpoří iniciativu na pomoc Červenému kříži. Zároveň navazují na jeden z prvních online koncertů v Česku, který společně připravili během několika hodin a následně odehráli jednoho večera za jarního nouzového stavu.

"Šířit pozitivní emoce je vlastně podstatou mého povolání. Dělám to prostřednictvím hudby a jsem ráda, že mám možnost v naprosto nekoncertním období přinést lidem hudební zážitek rovnou do obýváku. A třeba se trefíme přímo do srdcí, protože tohle bude bomba! Bude to přesně rok, co jsem měla svůj první velký symfonický koncert v Praze, na tohle výročí ho pro fanoušky vydávám na vinylu a navíc ho lidem zahrajeme online. Pomůžeme navíc společně Červenému kříži, vždyť kdy se má nejvíc šířit dobro a optimismus, když ne před Vánocemi. Tahle doba to potřebuje dvojnásob, tak jsme to pojali velkolepě," říká interpretka.

Livestream bude zdarma k vidění na Facebooku Ewy Farne a Coca-Coly, která celý projekt zaštítila. V den koncertu vyjdou zpěvačce ještě dva nové nosiče - výběrovka "Singles & Specials" na 2CD a také LP "Live in O2 Universum". Ke koupi budou na jejím e-shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY