Billie Eilish vs. hateři: 1:0. V chytlavé novince "Therefore I Am" zasílá zpěvačka antifanouškům jasný vzkaz

13.11.2020 07:43 - Simona Knotková | foto: Kenneth Cappello

Máte už po krk hororové show s letopočtem 2020? Výjimečně je s vámi zajedno i princezna temného popu Billie Eilish. Po třech měsících se ohlašuje s novinkou "Therefore I Am". Vyměnila v ní klasickou depku za zdvižený prostředníček a smutnomalebné tóny za poskakující beaty a 8bitové melodie.

Podle titulu, upomínajícího na výrok Reného Descarta "Myslím, tedy jsem", to může vypadat, že se zpěvačka dala během sociální izolace na filozofii, ale nenechte se mýlit. S úryvky jako "Nejsem tvoje kámoška" nebo "Neber si mě do úst" se pravděpodobně spíše vrací k nedávné kauze, kdy se na sociálních sítích probíraly její paparazzi fotky. A anonymní hrdinové od počítače, kteří vědí nejlépe, jak kdo má a nemá vypadat, měli žně...

"Hodně to záleží na interpretaci. Zajímalo by mě, jak si ten song lidi přeberou a co budou během jeho poslechu cítit. Jo, je trochu drzý. Bylo zábavné ho nahrávat, zní to, jako bych si jenom dělala srandu. Je tak skutečný a přirozený. Neberte mě prostě tolik vážně. Miluju ho," řekla k počinu sama autorka v rozhovoru se Zanem Lowem.

Videoklip je zhmotněním mokrého snu nejednoho zástupce konzumní společnosti. Vy jste si snad nikdy nepředstavovali, jak pobíháte po vylidněném obchoďáku a děláte si, co chcete? Za dodržování pečlivých rozestupů během natáčení posílají pochvalu všichni tři letošní ministři českého zdravotnictví.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY