Pris vykračují do nové etapy s temným videem "Tisíce očí"

12.11.2020 13:52 - Ondřej Kocáb | foto: Kateřina Zahradníčková

Lukáš Grygar, Tomáš Tkáč a Jonáš Kucharský. To je aktuální složení pražské formace Pris. Ta se poprvé uvedla před téměř třemi lety s debutovou deskou "Naše večery". Tehdy ještě duo vkročilo na scénu temnou zpovědí ovlivněnou novoromantickými hvězdami osmdesátých let. Mnoho syntezátorů a riffů střídalo střídmější písničkářství. Druhá deska vznikala již ve třech. Nese název "Kopřivy" a vyšla 11. listopadu.

Pris - Kopřivy
© bandcamp Pris
Natáčelo se ve studiu Aluna, mastering měl na starosti zvukový expert Ondřej Ježek. O mix se postaral sám Tomáš Tkáč. Sedm nových skladeb bude dostupných taktéž na vinylu, o jehož vzhled se postaral Lukáš Franz a jehož obal vidíte vlevo. Vydání fyzického nosiče je však posunuto oproti digitální formě o dva měsíce, tedy na leden roku 2021.

Pilotním singlem se stal song "Tisíce očí". A dokazuje, že Pris se snažili využít širších nástrojových možností, což se díky bicím Jonáše Kucharského odráží na živějším zvuku. Stejně jako na debutu opět narazíme na ostře rezonující syntezátory, s postupnou gradací však nastupují kytary a s nimi i strhující finiš.

Ten je skvěle vyobrazen i v doprovodném vizuálu, za kterým stojí Jakub Jirka z uskupení Escher Fucker. Temný statický obraz se postupně mění spolu s tím, jak roste samotná píseň. Díky jeho rozpohybování se daří zaznamenat veškerá témata a nálady ze skladby přímo do videa, a z klidné hladiny se tak stává bouřlivé moře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY