V klipu "Sub-culture" ukazují New Order svou koncertní sílu

11.11.2020 15:11 - Dan Hájek | foto: © Adam Hencze / musicserver.cz

Singl "Be A Rebel" byl nečekaným překvapením z dílny New Order. Další novinky od této legendy však na sebe nenechaly dlouho čekat. Skupina chystá živý záznam ze dva roky starého vystoupení v londýnském prostoru Alexandra Palace, které bylo beznadějně vyprodané - jednalo se tehdy o její jediný uskutečněný britský koncert, na který navázalo loňské evropské turné.

Částečně na něm zazněl i materiál ze zatím poslední řadovky "Music Complete", Bernard Sumner & spol. ale během večera připomenuli skladby napříč celou diskografií, včetně počátků s Joy Division. V přídavcích tak došlo i na nesmrtelnou "Decades" z alba "Closer", jež letos oslavilo své čtyřicátiny, nebo singly "Atmosphere" a "Love Will Tear Us Apart".

Samotné turné ke zmíněné "Music Complete" zaznamenal již komplet "NOMC15" a také specialitka "∑(No,12k,Lg,17Mif) New Order + Liam Gillick: So It Goes..", která mapovala speciální vystoupení New Order v průběhu Manchester International Festivalu v roce 2017, kde je doprovodil orchestr čítající dvanáct klávesových hráčů.

Kolekce "Live at Alexandra Palace" by se měla do obchodů dostal v dubnu příštího roku v několika formátech (doufejme, že i v nějakém obrazovém) a kapela na něj v těchto dnech láká ukázkou v podobě živé verze "Sub-culture", která ukazuje, že síly jí rozhodně nedocházejí. Setlist celé show byl podobný tomu z první návštěvy NO v Praze: Singularity, Regret, Love Vigilantes, Ultraviolence, Disorder, Crystal, Academic, Your Silent Face, Tutti Frutti, Sub-Culture, Bizarre Love Triangle, Vanishing Point, Waiting For The Sirens' Call, Plastic, The Perfect Kiss, True Faith, Blue Monday, Temptation, Atmosphere, Decades, Love Will Tear Us Apart.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY