Punkový rapper Fvck_Kvlt natočil hřejivý klip k songu "Skylin"

05.11.2020 11:36 - Petr Šrajer | foto: facebook Fvck_Kvlt

Mezi rapovými fanoušky donedávna patřilo k bontonu ostentativní přehlížení dění na české a slovenské scéně. Za poslední měsíce se ale situace podstatně změnila, a panuje spíše přesvědčení, že pokud si člověk mezi tuzemskými interprety opravdu nic nenajde, potom je to nejspíš proto, že nemá žádný vztah k tomuto žánru jako takovému. Jedním z pořád poměrně čerstvých jmen, která místní vody pěkně rozčeřila, je i slovenský rapper Fvck_Kvlt

Svým vizuálním stylem a svou image připomíná spíše interprety z oblasti metalu nebo HC punku, což vlastně není tak daleko od pravdy. Denis Bango aka Fvck_Kvlt je totiž zároveň frontmanem trnavských hlukařů The Wilderness. Možná pod vlivem interpretů jako Lil Uzi Vert nebo Ghostemane ale přišel na to, že temné trapové beaty a rap mohou být pro jeho vize stejně vhodné jako ostří kytar. První nahrávky zveřejnil v průběhu loňského roku a poměrně rychle si svou tvorbou našel nejen řadu fanoušků, ale také celou Kvlt Crew, do které se řadí třeba ještě Edúv Syn.

Tvorba tohoto rappera je hloubkovým ponorem do duše depresemi zmítaného člověka. Pro podobné lidi můžou jeho tracky představovat útěchu, že v tom nejsou sami, nám ostatním zase pomáhají pochopit, jak se takový člověk vlastně cítí. V tomto módu jede také Denisova letošní (a mimochodem skvělá) deska s přiléhavým názvem "Zabijem Sa!", která vyšla 11. října. Právě z ní pochází i song "Skylin", který teď doprovází i klip.

"Teraz sa na nejaký čas začalo otravné obdobie. Ani koncerty, ani volné rozbíjanie sa vonku alebo v šenku. Možme si o tom myslet svoje, ale faktom zostáva, že sa občas každý bude cítit z toho celého trochu sklúčene a frustrovane. Ked to na teba príde, skús si vždy iba tak pustit ten klip. Zdá sa mi, že vie pôsobit celkom tak hrejivo," uvádí snímek interpret. Toto označení sice působí ve spojení s muzikou Fvck_Kvlt jako oxymóron, "Skylin" má ale díky svému nenápadnému beatu a melodickému refrénu opravdu skoro až konejšivý efekt.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY