Karel Gott a Kryštof odstartovali díky "Vánoční" nejkrásnější svátky v roce už nyní

05.11.2020 09:49 - Milan Menčík | foto: archiv interpreta

Už před dvěma lety natočili Richard Krajčo s Karlem Gottem skladbu "Vánoční". Zároveň však vymysleli plán, který zněl vydat tuhle skladbu i s klipem až rok po Gottově smrti. Důvod je jednoduchý - Karel Gott je i díky kultovnímu albu "Vánoce ve zlaté Praze" roky spojen právě s těmito nejkrásnějšími svátky a tenhle fakt je jasně patrný i v klipu, který režírovala Karin Krajčo Babinská, kdy jedna z hvězd snímku, herec Alois Švehlík, právě tenhle vinyl pokládá na talíř gramofonu.

Karel Gott a Kryštof - Vánoce
© Universal
Mimo Švehlíka v pět a půl minuty trvajícím minifilmu hrají i děti Krajčových a další herecké hvězdy Iva Janžurová, Dana Batulková či Lucie Štěpánková. "Nechtěli jsme, aby to byl vánoční kýč, ale možná nakonec je," říká režisérka. Natočit vánoční výpravný klip bez klišé je v podstatě oxymóron. Ani se nedá říct, že by se jednalo o nejlepší skladbu z repertoáru Kryštof či Karla Gotta. Určitě se "Vánoční" ale nedá upřít vtip ani fakt, že je v podstatě předurčena, aby zválcovala všechna tuzemská média. Zaslouženě, vždyť Krajčo napsat chytlavou melodii dokáže a Gott je prostě nesmrtelný fenomén.

"'Vánoční píseň má člověk cca jednou za kariéru," říká Richard Krajčo a dodává: "Toužili jsme po písni, která se bude zjevovat pokaždé o vánočních svátcích, ale zároveň se vyhnout všem klišé. Samozřejmě nevíme, jestli se nám to podařilo, ale fanoušci nám to určitě prozradí."

I díky Gottově spoluúčasti si éter na vánoční svátky nadlouho dopředu v podstatě předobjednali a stoprocentně se dá počítat s tím, že touto skladbou budou časem určitě útočit i na rekordní čísla klipu "Srdce nehasnou".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY