Z Marpa se v novém klipu stal "Poslední rapovej hrdina"

23.10.2020 15:16 - Hana Bukáčková | foto: Danny Nguyen

Marpo aktuálně pracuje na další sólovce, a aby fanouškům zkrátil čekání, vydává klip "Poslední akční hrdina". V mnohém navazuje na předchozí "Nebaví". Jak to tak v tomto žánru bývá, komentuje rapper aktuální dění. "Trošku mě naštvala situace, jak se některý lidi teď vyjadřujou ke kultuře v tomhle koronavirovým období. Jak hudba není potřebná. Přitom lidi přežívaj naopak krušný chvíle dost často díky hudbě!" říká. Text nového tracku napsal společně s Hard Targetem (jde tak po několikaleté odmlce o jejich další spolupráci), který hostuje v anglicky zpívaných pasážích.

Režisérem doprovodného snímku je Matěj Říha aka Papa Pech, který se spolu s Ondřejem Čechovským postaral i o námět. Inspirovali se filmem "Extraction" a výsledkem je dosud nejakčnější Marpovo video, které zpracováním připomíná celovečerní akčňák. Zde se ukazuje Otova záliba ve zbraních, kterých je v klipu požehnaně. Na mě je tam toho násilí možná až zbytečně moc (to ale bude asi taky tím, že mě střílečky nikdy moc neoslovovaly), scény navíc moc nekorespondují s textovým obsahem o hejtech a zbytečných komentářích.

Z výsledku je však vidět, že Marpa natáčení bavilo. "Kaskadérsky to hlídal Pavel Bezděk a Dimo Lipitkovsky z ASAP Stunts, kteří točili například '13 hodin: Tajní vojáci z Benghází' nebo 'Hartovu válku'. Byla to super škola. Je to něco jinýho a člověk pak kouká na filmy úplně jinak. Strašně herce obdivuju!" vzpomíná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY