Paul McCartney vydá v prosinci sólové album "III"

22.10.2020 15:53 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Ačkoliv od rozpadu The Beatles a rozpuštění Wings podepisuje Paul McCartney svá alba výhradně svým jménem bez jakékoliv další kapely, skutečné sólovky vydal zatím pouze dvě. Mají pouze jednoduchý název "McCartney" a "McCartney II" a nutno uznat, že ani jedna nepatří na úplnou špičku jeho diskografie. Každá z nich přesto obohatila kolekci nejlepších songů alespoň jednou věcí - ta první baladou "Maybe, I'm Amazed", druhá podivností "Temporary Secretary". Nyní McCartney tuto sérii rozšiřuje: deska "III" vyjde 11. prosince 2020.

Paul McCartney - McCartney III
© Capitol Records
Stejně jako dvě předchozí i tu aktuální nahrávku si ex-Beatle natočil na začátku roku kompletně sám ve svém domácím studiu. "Každý den jsem nahrávání začínal s tím nástrojem, na který jsem danou skladbu napsal, a pak jsem na to postupně přidával další vrstvy. Byla to zábava, šlo mi spíše o to skládat pro sebe než tvořit hudbu, která má nějak fungovat. Takže jsem si prostě dělal to, co jsem chtěl. Netušil jsem, že z toho vznikne deska," popsal vznik nové kolekce její autor.

Nejrůznější náznaky na sítích (na streamovací službě Spotify se třeba na artworku předchozích alb ze série začala objevovat hrací kostka s trojkou obrácenou směrem k posluchači, což je ostatně i cover nové desky) tak ve středu 21. října konečně dostaly konkrétní obrysy. Deska vyjde digitálně, na LP a CD, k dispozici bude i speciální, na 3 000 kusů limitovaná verze na červeném vinylu. Tu Paul McCartney připravil ve spolupráci s labelem Jacka Whiitea Third Man Records, podle údajů na jeho oficiálním obchodě už je však vyprodaná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY