Jedna rocková hvězda vedle druhé, to je našlapaný soundtrack k dramatu "Sno Babies"

14.10.2020 13:15 - Ondřej Hricko | foto: Facebook filmu "Sno Babies"

Allen Kovac, manažer takových ikon jako Bee Gees, Meat Loaf, Blondie či Mötley Crüe a koproducent filmu o životě posledních jmenovaných "The Dirt", se stal otcem nového projektu Better Noise Films. Pod jeho hlavičkou vzniklo drama "Sno Babies", opatřené skutečně hvězdným a povedeným soundtrackem.
8/10

Různí - Sno Babies (soundtrack)

Skladby: I Came To Party, Moth, Outlaws & Outsiders, Broken, Belly Of The Beast, Shame On You, Heroin(e), Better Off This Way, Walk On, Skin, Maybe It’s Time, Sober
Vydáno: 4.9.2020
Celkový čas: 42:59
Vydavatel: Better Noise Music
Soundtrack je nedílnou součástí většiny filmové či televizní produkce. Mnohdy právě na něm závisí úspěch či neúspěch snímku - špatný hudební podklad může jeho kvality dokonale podkopat. To ale není případ novinky "Sno Babies" z produkce společnosti Allena Kovace Better Noise Films. Ten jako fanoušek rockové hudby neponechal nic náhodě a nezávislému dramatu zařídil skutečně hvězdný hudební doprovod.

Film pojednává o dvojici dospívajících dívek Kristen a Hannah, které - kromě toho, že jsou z lepších rodin, zábavné, milé a chytré - bojují se závislostí na heroinu. A kdo o heroinu ví víc než člen Mötley Crüe Nikki Sixx? Právě jeho píseň z projektu Sixx:A.M. "Maybe It’s Time" se stala jakousi propagační skladbou ke snímku.

Sixx si na její znovunatočení pozval hned několik hostů, kteří mají jedno společné: všichni si souboj s démony prožili. V posmutnělé baladě si tak zazpívali Corey Taylor (Stone Sour, Slipknot), Joe Elliott (Def Leppard), Brantley Gilbert, Ivan Moody (Five Finger Death Punch), Slash, Aaron Bruno (Awolnation) a Tommy Vext (Bad Wolves). Výsledná balada sice nepatří k hudebně nejoriginálnějším, ale její síla tkví ve sdělení, které přináší. A slyšet plejádu rockových vokálů takhle pohromadě také není vůbec špatné.

Z repertoáru Sixx:A.M. zazní ještě další emotivní kus "Skin" a pochmurná pecka "Belly Of The Beast", která patří k těm nejvýraznějším v kolekci. Za zmínku stojí i méně známá jména. Detroidští mladíci Eva Under Fire zaujmou moderním rockem v "Heroin(e)" a soulem okořeněná pecka "Shame On You" vzbuzuje zájem o partičku Bang Bang Romeo.

Celé album pak uzavírá ohromný hit "Sober" americké skupiny Bad Wolves, který (světe, div se) bodoval po celém světě i v tuzemských rádiích. Naléhavý song je skvělou tečkou za opravdu dobrou sbírkou rockových písniček, kterou Kovac přichystal. Snad získanou pozorností pomůže poukázat na problematiku drogové závislosti, která, jak film ukazuje, nepostihuje pouze jedince v sociálně slabých komunitách, ale také v běžných rodinách kolem nás.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY