Dua Lipa a DaBaby nás v "Levitating" zvou na vesmírnou diskošku

12.10.2020 08:25 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Dua Lipa vydala letos na jaře výborné album "Future Nostalgia", na kterém umně namíchala moderní postupy s osmdesátkovým feelingem, a koncem léta ho doplnila remixovou kolekcí "Club Future Nostalgia", o jejíž DJský nonstop mix se postarala The Blessed Madonna. Ta má na triku ostatně i remix písničky "Levitating", v němž pohostinsky zapěla Madonna a zarapovala Missy Elliott, ale celé se to nějak vůbec nepovedlo. Možná i proto vznikl další remix stejné písně, v níž je tentokrát hostem rapper DaBaby.

I když remix... Nová verze míří hlavně na americký trh, kde remix znamená i téměř původní hudbu a třeba vloženou jednu rapovou sloku. A přesně to je i případ "Levitating". Písnička zní v podstatě úplně stejně jako na albu, pouze si DaBaby trošku zarapuje a zatancuje v klipu. Jeho angažování dává každopádně z komerčního hlediska smysl, za oceánem je tento rodák z města Charlotte velkou hvězdou, jeho singl "Rockstar" vedl přes léto sedm týdnů hlavní hitparádu Billboard Hot 100. A jeho sloka téhle skvělé hitovce rozhodně nijak neubližuje.

Velmi se povedl i epický videoklip, v němž se zpěvačka vydá na diskotéku do vesmíru. Celé je to hodně barevné, veselé, plné tančících lidí a do osmdesátek nás klip vrací i poměrem stran 4:3 místo širokoúhlých 16:9. Ale při vší té hudební radosti si toho snad ani nevšimnete.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY