Mňága a Žďorp vybírá finance na nové album a chystá se opět streamovat

09.10.2020 15:03 - Honza Balušek | foto: Mňága a Žďorp

Jarní koronavirový lockdown byl pro kapelu Mňága a Žďorp, která jinak téměř neustále koncertuje, stejně jako pro další skupiny čárou přes všechny plány. Parta v čele s Petrem Fialou se ale rychle oklepala a záhy svým příznivcům nabídla pravidelné streamy, během nichž přehrávala třeba celé své desky. A jednou si střihla i unplugged vystoupení, jehož záznam nyní vydá pod titulem "Přístav Unplugged".

Jak se u valmezské formace už stalo zvykem u minulých desek, i na odpojenou novinku vybírá peníze crowfundingem na Startovači. Během prvních pár dnů fanoušci už přispěli více než půl milionem korun. Skupina během koncertu zahrála celkem jedenadvacet písní, které vyjdou jako rozkládací vinylové dvojalbum, na CD, magnetofonové kazetě a na flešce jako video. Předběžné datum vydání je stanoveno na polovinu listopadu.

Vzhledem k aktuálnímu zákazu zpěvu a minimálně na další dva týdny utnutí jakýchkoli kulturních akcí se Mňága chystá opět streamovat. Prvního online koncertu se dočkáme už v sobotu 10. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY