New Order nečekaně vydali song "Be A Rebel". Skupinu ukazuje v jejím tradičním tanečnějším pojetí

08.09.2020 19:16 - Dan Hájek | foto: Warren Jackson

Bernard Sumner a jeho parta New Order měli v plánu pro letošek hned několik aktivit (mimo jiné společné turné s Pet Shop Boys po Severní Americe). Ty však vzaly za své a byly posunuté do příštího roku. Prostor tak dostala nová muzika - v úterý kapela nečekaně vydala singl "Be A Rebel". Jedná se o první počin od vydání desky "Music Complete" před rovnými pěti lety.

Novinka k ní má ovšem velmi blízko - je to taneční kompozice postavená na výrazné syntezátorové lince, fanouškům může evokovat i debut Bernieho bokovky Electronic. "Bylo to trochu divné dělat tuto nahrávku takto na dálku, s tím, jak jsme si tu píseň pinkali sem tam, ale doufejme, že to dopadlo dobře," popisuje s úsměvem a nadsázkou bubeník Stephen Morris.

Song si odbyl premiéru v The Zoe Ball Breakfast Show na BBC Radio 2, v plánu je i jeho fyzické vydání na CD a vinylu společně s několika remixy. New Order ale zároveň naznačují, že jde spíše o jednorázový track, kterým chtěli zjistit, jak je to nakopne do další práce.

Příznivci britské formace však mohou vyhlížet alespoň reedici jejího druhého alba "Power, Corruption & Lies". Měla by vyjít počátkem října a vedle samotného remasteru přinese i mnoho dříve nevydaného audio materiálu (v podobě demosnímků), hned několik koncertních záznamů a na DVD se vůbec poprvé objeví i dokument "Play At Home", který vznikl v roce 1984 pro televizní kanál Channel 4.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY