Dead Can Dance se po vyprodaném koncertu vrátí do Prahy hned dvakrát

08.09.2020 14:10 - Tisková zpráva | foto: veronika matějková / @musicserver.cz

Žánrově nezařaditelní Dead Can Dance ohlašují návrat do Prahy. Jedna z nejpozoruhodnějších formací hudební historie posledních čtyř dekád vystoupí v sobotu 27. a v neděli 28. března 2021 v Kongresovém centru Praha.

Magický kontraalt Lisy Gerrard prolínající se s barytonem Brendana Perryho vytváří neslýchanou hudební alchymii, inspirovanou různými hudebními a duchovními kulturami. V jejich hudbě se odráží pohanské rituály a hudba přírodních národů, středověké chorály i evropské, středovýchodní či latinskoamerické folklórní tradice. Výsledkem je uhrančivá hudba, která je navzdory názvu kapely oslavou hudby i života v té nejryzejší podobě. O výjimečnosti této australské kapely jsme se mohli naposledy přesvědčit v loňském roce, kdy byl její pražský koncert vyprodaný během dvou hodin.

"Kulturní a hudební průmysl trpí v souvislosti s právě probíhající pandemií poměrně velkou měrou," říká za organizátory Michaela Jiráčková z pořádající agentury Charmenko CZ. "Oznámení dvou koncertů Dead Can Dance se sice může zdát jako odvážný krok, ale kulturu a hudební sféru nechceme nechat spát, její fanoušci nikam nezmizeli," dodává.

Předprodej vstupenek v rozmezí 990 - 2 190 Kč bude zahájen v pátek 11. září 2020 v 10 hodin v síti Ticketmaster. Koncert přináší Charmenko CZ.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY