nabádala fanoušky - musicserver.cz">

Lady Gaga vyhrála pět cen MTV. "Noste roušky," nabádala fanoušky

31.08.2020 11:14 - Josef Martínek | foto: dailymail.co.uk

Letošní ročník MTV Video Music Awards měl několik premiér. Poprvé byl předávací ceremoniál takzvaně virtuální, to znamená, že jednotlivá čísla byla přenášena z různých míst. A vůbec poprvé pořadatelé udělili speciální cenu nazvanou Tricon Award. Za svůj přínos v oblasti hudby, módy a aktivismu ji získala Lady Gaga.

Zpěvačka se zároveň stala královnou večera, domů si totiž odnesla hned pět sošek. Zvítězila i v kategoriích umělec roku, nejlepší song, spolupráce a kinematografie - poslední tři prvenství obdržela za "Rain On Me" s Arianou Grande. Během streamu předvedla také devítiminutové medley plné písní z květnového alba "Chromatica". Šlo o vůbec první živé vystoupení k této nahrávce.

Při jedné z děkovných řečí navíc vzbudila pozornost tím, že orodovala, aby fanoušci nosili roušku. "Je to znamení respektu," uvedla. Sama na tento diskutovaný doplněk u svých výstředních outfitů, kterých za večer vystřídala několik, nezapomněla. Neodložila ho ani při zpívání.

Cenu v kategorii video roku získal The Weeknd a přidal ještě ocenění v kategorii nejlepší R&B. Čtyřikrát se radovala Ariana Grande, která vedle úspěchů s "Rain On Me" natočila s Justinem Bieberem nejlepší domácí video ("Stuck With U"), a stejný počet triumfů zaznamenali jihokorejští BTS. Objevem roku byla vyhlášena Doja Cat.

Kompletní výsledky naleznete na webu MTV.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY