Skety vydávají svůj první živák s hosty Lenkou Dusilovou a Vojtou Dykem

28.08.2020 12:36 - Milan Menčík | foto: Kristýna Svobodová

Svět má své Pentatonix, Slovensko Fragile a ani Česká republika nestojí v a cappella formacích pozadu. Skety už mají za sebou dva albové záseky a nyní přicházejí s
Skety - Live
© Warner Music
prvním koncertním záznamem. Ten zpěváci a zpěvačky odzpívali v zimě v Lucerna Music Baru a jako hosté tehdy na pódium přišli i Lenka Dusilová a Vojta Dyk.

Dusilová představila vlastní píseň "Biolom" a Dyk skladbu "Alkoholická", která se díky YouTube už stala virálním hitem - nasbírala přes sedm milionů zhlédnutí. Uskupení pokřtí desku 31. srpna v pražském Jazz Dock klubu a kmotrem bude světově respektovaný držitel Grammy a varhaník Ondřej Pivec. Na této speciální akci zazní v podání Sket i několik úplných novinek.

Formaci tvoří Veronika Vítová, Alice Bauer, Marta Kloučková, Michal Strnad, Štěpán Janoušek a Petr Wajsar. Během své kariéry obdrželi Zlatý diplom a ocenění The Ward Swingle Award v kategorii jazz z mezinárodní soutěže Vokal Total (2014). Jejich umění už měli možnost slyšet diváci i v Rakousku, Finsku, Dánsku na Tchaj-wanu či v Austrálii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY