Vizuálně opulentní klip ke skladbě "Ohms" láká na očekávanou řadovku Deftones

02.09.2020 09:54 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Nové album amerických Deftones patří k nejočekávanějším letošním deskám. Následovník čtyři roky staré "Gore" vyjde už za pár týdnů, přesně 25. září, a ponese opět jednoslovný název - "Ohms". Definitivní potvrzení emise své deváté řadovky kapela z kalifornského Sacramenta doprovodila také novou skladbou. Stejnojmenný song bude desetipoložkový tracklist uzavírat.

K písni vznikl také klip. Režíroval jej Rafatoon a jsou to vizuálně opulentní hody. Hutnou, valivou, ale melodickou skladbu s nosnými kytarovými party (kytarista Stephen Carpenter poprvé používá devítistrunnou kytaru) doprovází kombinace klasicky pojatého videa v duchu kapela hrající ve studiu (tyto záběry jsou stroze černobílé) s propracovanými dystopickými obrazy. Místy jsou scény až surreálné - žena s dlouhými splývavými šaty na schodech vedoucími do prázdna, industriální prostory, města, kde auta visí ve vzduchu, i obří ruce vynořující se ze skal. V součtu se dostáváme k enormně působivému zážitku.

O produkci nového počinu se postaral Terry Date, který kapele produkoval první čtyři alba, včetně oceňovaného "White Pony" z roku 2000. S touto nahrávkou se pojí i jméno autora přebalu, výtvarníka Franka Maddockse.

Tracklist "Ohms" bude následující: Genesis, Ceremony, Urantia, Errorr, The Spell Of Mathematics, Pompeji, This Link Is Dead, Radiant City, Headless, Ohms.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY