Jedno srdce Celine Dion

09.04.2003 11:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Celine Dion je v poslední době velmi aktivní. Finišovala v přípravách na tříleté koncertování a není to tak dávno, kdy novinkou byla její deska "A New Day Has Come", nyní již tu je ale nový kousek "One Heart". Jaký je? To prozradíme v naší dnešní recenzi.
6/10

Celine Dion - One Heart

Skladby: I Drove All Night, Love Is All We Need, Faith, In His Touch, One Heart, Stand By Your Side, Naked, Sorry For Love (2003 Version), Have You Ever Been In Love, Reveal, Coulda Woulda Shoulda, Forget Me Not, I Know What Love Is, Je T'aime Encore
Celkový čas: 54:17
Vydavatel: Sony Music / Bonton
Celine Dion 25. března odstartovala tříletou koncertní šňůru v Ceasar Palace v Las Vegas, takže pokud chcete v následujících měsících vidět tuto divu živě, můžete si udělat výlet. Zpěvačka tuto aktivitu uvítala, bude blízko své rodině a možná zbude čas na natáčení nových písní. Před necelým rokem vyšla deska "A New Day Has Come", z ní vzešly tři hity, které se chytly i na našich rádiích. Celine je častým hostem žebříčků poslouchanosti, určitě vám tedy neunikl nový hit "I Drove All Night", který otevírá novinku "One Heart". Tentokráte vsadila na rychlejší písně, které nejsou zbytečně natahovány opakováním refrénu a opět zasadila několik potencionálních hitů, které brzy mohou vyrůst v oblíbené songy posluchačů rozhlasových vln.

Na albu se sešlo čtrnáct písní, ne všechny jsou však úplně novinkové. Na evropské verzi alba si můžete znovu vychutnat song "Have You Ever Been In Love" z minulé řadovky "A New Day Has Come", který neprošel žádnou úpravou. Ze stejné desky pochází i "Sorry For Love", ta se dočkala přepracování do slaďákové formy. Původní verze byla určená na taneční parket, nová verze se spíše hodí k pomalému ploužení, je otázkou, která verze je lepší, pro mne určitě ta rychlá. Pilotní singl "I Drove All Night" pochází ze zpěvníku Roy Orbisona, ale určitě budete znát i překopávku od Cyndi Lauper.

"One Heart" je svěží hitové album, které oproti svému předchůdci není zbytečně pomale monotónní. Celine Dion obkoukla svou konkurenci, ať už Shaniu Twain nebo Lauru Pausini, a natočila pod šikovnými producentskými ručkami chytlavé tanečně laděné rádiové hity. Hitovými ambicemi srší "Faith", titulní "One Heart", "Reveal", na které se spoluautorsky podílela i pop hvězdička Cathy Denis nebo song s prazvláštně vytvořeným názvem "Coulda Woulda Shoulda". Mezi pomalejšími kousky není žádný vyčnívající počin, Celine Dion zvládá každičký love song na výbornou, slyšeli jste snad již někdy špatnou pomalou písničku od Celine Dion? Já tedy ne, ale záleží, jestli se vám tyto zaláskované propletence již neokoukaly a nepřeposlouchaly.

Celine Dion tedy rekordně rychle ve své kariéře přišla s novým albem, které je o kousek lepší než to minulé, ale žádné převratné novinky se nekonají. Výborný hlas však k úspěchu nestačí, musí být i kvalitně napsaný materiál. Mám takové obavy, že obě poslední alba se natáčela na jeden zátah, na stejných místech, i když z popisu to tak nevypadá, ale znáte to. Pak přišlo roztřídění na dvě alba, možná to další bude stejně koncipováno, ale nikdy nikdo nic neví předem, snad jen sehraný team spolupracovníků Celine. "One Heart" je povedený pop, který pasuje modelu komerčních rádií, dobře se poslouchá a je jen otazníkem, jak dlouho zůstane svěží.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY