Melancholici Sólstafir nachystali na listopad sedmou studiovku

03.08.2020 08:33 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Od svého čtvrtého alba "Svartir Sandar", které skupinu Sólstafir v mnoha ohledech představilo širšímu publiku, vydává tato islandská formace nové položky v diskografii se železnou pravidelností co tři roky. Letošek nebude výjimkou. Už nějakou dobu se ví, že kapela něco kutí ve studiu, přesnější detaily se ale dozvídáme až nyní. A zprávy jsou nejlepší možné: nové album vyjde 6. listopadu 2020, opět na značce Season of Mist a ponese název "Endless Twilight of Codependent Love".

Sólstafir- Endless Twilight of Codependent Love
© Season of Mist
Natáčelo se ve studiích Sundlaugin na Islandu, tedy na místě, kde se zrodily čtyři poslední desky uskupení včetně tři roky staré nahrávky "Berdreyminn", první s novým bubeníkem Hallgrímurem Jónem Hallgrímssonem. Produkci novinky měl na starost Birgir Jón Birgisson, jenž dříve spolupracoval například se Sigur Rós, Damienem Ricem či Alcest. Venku je rovněž přebal, tracklist a drobná hudební ukázka v podobě teaseru.

Pokud můžeme z těch pětačtyřiceti sekund usuzovat, vrací se "Endless Twilight of Codependent Love", soudě alespoň podle divočejší druhé pasáže, k duchu "Svartir Sandar". Album by mohlo stát na kontrastech ohně a vody, který je v hudbě Sólstafir neustále přítomný, jen v poslední době poněkud potlačený.

Tracklist je následující: Akkeri, Drýsill, Rökkur, Her Fall From Grace, Dionysus, Til Moldar, Alda Syndanna, Or, Úlfur, Hrollkalda Þoka Einmanaleikans - bonus track, Hann For Sjalfur - bonus track



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY