Pearl Jam se v příštím roce vrátí do Prahy

27.07.2020 08:24 - Milan Menčík | foto: Live Nation CZ

Pearl Jam oznámili sérii koncertů a na seznamu nechybí ani Česko. Pražskou O2 arenu rozduní 25. července 2021. Formace z amerického Seattlu letos slaví třicáté výročí své existence, v březnu tohoto roku navíc vydala své jedenácté studiové album "Gigaton". Vstupenky v cenovém rozmezí 2 320 - 2 820 Kč lze zakoupit v sítích TMaster a TPortal od 31. července.

Jednu z nejpopulárnějších grungeových kapel devadesátých let založili členové skupiny Mother Love Bone Jeff Ament a Stone Gossard a společně s kytaristou Mikem McCreadym a bývalým bubeníkem Red Hot Chili Peppers Jackem Ironsem nahráli pár demo skladeb. Stále jim však chyběl zpěvák. Tím se stal surfař ze San Diega Eddie Vedder.

Velmi brzy pak vznikly základy prvních písní Pearl Jam ("Alive", "Once"). Debutová deska "Ten" vyšla už v roce 1991 a měla obrovský úspěch. Následovaly řadovky "Vs.", "Vitalogy" a další. Od svého vzniku prodali Pearl Jam okolo šedesáti milionů kopií svých alb po celém světě. Kapela má na svém kontě jedenáct studiovek, patnáct živých nahrávek, tři kompilace a řadu oficiálních bootlegů. Do České republiky přijíždí pošesté. Poprvé se tu muzikanti představili 15. listopadu 1996 na turné k desce "No Code", naposledy zahráli v pražské O2 areně před dvěma lety.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY