Dřevěný klip k "Izit lav" vytvořil Mejn z Vypsané fiXy v přestrojení

18.07.2020 19:03 - Hana Bukáčková | foto: San Piego rec.

Vypsaná fiXa loni oslavila s fanoušky 25 let na scéně a vydala povedenou desku s prostým a výstižným názvem "Kvalita". Po samostatném singlu "Pojedeme spolu" se nyní vrací s melancholickou písní "Izit lav" ze zmiňované desky.

Z té už vzešly klipy "Krabička" (snímek natočený na jeden záběr získal nominaci na Anděla za rok 2019) a "Babička", jejíž hlavní představitelku vtipně ztvárnil frontman Márdi. Tentokráte si skupina pro fanoušky připravila klip bez herců - pro příběh posloužila dvojice abstraktních postaviček vyřezaných ze dřeva.Ty se ocitají v různých prostředích a situacích přesně podle textu songu.

"Klip natočil náš basák Mejn! Docela nás dostal, protože se vydával za příznivce z Liberce a poslal nám video s tím, že ho natočil v rámci fanouškovské aktivity. Chtěl docílit absolutně pravdivé odezvy a to se mu povedlo. Naštěstí byla ta naše odezva kladná, a my máme novej klip," popisuje autor písně Márdi a dodává: "Moc se mi líbí, protože má vazbu na text písně a to mám rád. Taky už teď vím, od čeho má Mejn tak pořezaný ruce." Mimochodem, nejde o jeho první režisérský počin - muzikant stojí i za zmíněnou "Babičkou".

Porozchodová písnička je melancholická depka s nádechem naděje zaobalené do Márdiho veršů. Klip je velmi povedený, trochu připomíná příběh Kukyho. Autor měl dobrý umělecký nápad a jeho realizace skladbu ještě víc pozvedla. Kapela by si ho za jeho utajené kvality rozhodně měla hýčkat. I zde se potvrzuje, že v jednoduchosti je krása.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY