Gerard Way zve na další řadu "Umbrella Academy" singlem "Here Comes The End" s Judith Hill

13.07.2020 07:54 - Ondřej Kocáb | foto: Lindsey Ballato

Zatímco My Chemical Romance teprve čekají na zelenou k výjezdu na turné, jejich frontman Gerard Way má napilno. Koncem července totiž na Netflixu startuje druhá řada seriálu "Umbrella Academy". Jeho předlohou je stejnojmenný komiks, který napsal právě rodák z New Jersey a který ilustroval brazilský umělec Gabriel Bá. Stejně jako v případě první série se o hlavní hudební momenty stará rovněž Way.

Pro nový singl "Here Comes The End" se dal dohromady se zpěvačkou Judith Hill. Píseň začala vznikat již minulý rok při natáčení první řady série. Ústřední melodií se tehdy ale stal cover hitu Simona & Garfunkela "Hazy Shade Of Winter". Na natáčení obou kusů se podílel taktéž kytarista MCR Ray Toro. Pod taktovkou Douga McKeana ve Wayově domácím studiu trojici doprovodil klávesista Jamie Muhoberac a bubeník Tom Rasulo.

"Na tomto songu jsem začal dělat během natáčení první série 'Umbrella Academy'. Když jsem ji dokončil, už byl v plném proudu rok 2020, svět se hodně změnil, a píseň tak byla dokončená v neskutečné nové realitě," popsal autor. Hlavním motivem je samozřejmě konec světa, který se parta sedmi superhrdinů v blížícím se pokračování pokusí odvrátit. Hudebně se novinka nijak nevymyká Wayově sólové tvorbě a bez problému by zapadla na debut "Hesitant Alien" z roku 2014. Rozostřené kytary, taneční refrén a velké sólo fantastické Judith Hill z ní dělají povedený počin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY