Kasabian jsou bez frontmana - Tom Meighan si dává pauzu

07.07.2020 16:53 - Ondřej Kocáb | foto: Jan Kuča

Kasabian v posledních měsících příliš aktivit nevyvíjeli a pravděpodobně se na tom nic moc měnit nebude. V čerstvém prohlášení na sociálních sítích totiž potvrdili odchod frontmana a jednoho ze zakládajících členů Toma Meighana. Vůdčí postavou tak bude Sergio Pizzorno, autor většiny tvorby rockové partičky z Leicesteru.

"Tom Meighan po vzájemné dohodě odchází z Kasabian. Po nějakou dobu se potýkal s osobními problémy, které ovlivnily jeho chování, a momentálně chce všechnu svoji energii věnovat návratu do správných kolejí," stojí v textu. Další informace zbylá trojice neposkytla a jakékoliv dotazy odmítla komentovat. Budoucnost držitelů Brit Awards pro nejlepšího britského interpreta je tak nejasná.

Zpěvák měl problémy už při tvorbě poslední studiovky "For Crying Out Loud" z roku 2017. Nakonec však kapela dokázala dát materiál dohromady a stala se headlinerem mnoha festivalů v čele s Readingem, Szigetem či skotským TRNSMT. Během posledních týdnů se však objevily zvěsti o tom, že devětatřicetiletý hudebník chystá sólovou nahrávku. Podobnou cestou se ostatně vydal už kytarista Pizzorno - pod pseudonymem The S.L.P. nahrál během minulého roku eponymní desku.

Kasabian se proslavili po přelomu tisíciletí hned s prvním albem, jehož součástí byly hity "Reason Is Treason", "Lost Souls Forever" nebo "Club Foot". Všechny se objevily na několika filmových nebo herních soundtracích. Na debut se podařilo navázat i o dva roky později s "Empire". Své postavení pak Britové utvrdili s řadovkami "West Ryder Pauper Lunatic Asylum" a Velociraptor!"".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY