David Gilmour v prosluněném klipu "Yes, I Have Ghosts" vzdává hold Leonardu Cohenovi

04.07.2020 18:45 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Hlas a kytara Pink Floyd David Gilmour se po pěti letech hlásí o slovo s novou písní. Novinka "Yes, I Have Ghosts" vznikla jako doprovod pro audioknize "A Theatre For Dreamers", románu Gilmourovy manželky Polly Samson. Ta se v minulosti podílela na textech jak na jeho sólových albech, tak na posledních deskách Pink Floyd "Division Bell" a "Endless River".

Do křehké skladby ve valčíkovém rytmu svou hrou na harfu a zpěvem přispěla i Gilmourova dcera Romany. Původně měla nahrávka obsahovat i doprovodný sbor, pandemie koronaviru a s ní spojená karanténa však plány na širší aranžmá zhatily. Kompozice nezapře své inspirace v hudbě Leonarda Cohena - aby ne, když je tato legenda jednou z hlavních postav knihy.

Prosluněné, prázdninové video natáčené v Řecku jen podtrhuje nostalgicky-pohodový tón nového kusu. Výsledkem je podařený rodinný podnik, který dává na srozuměnou, že Gilmour muziku na hřebík úplně nepověsil. Prapor Pink Floyd přesto nadále ponese kupředu Roger Waters se svými opulentními show.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY