"Dark Side of Everything" od The Neverly Boys spojuje dva výborné hudebníky do precizního celku

09.07.2020 11:45 - Ondřej Hricko | foto: facebook The Neverly Boys

Za projektem The Neverly Boys stojí Daniel Ledinsky a David Sitek. Oba patří mezi renomované muzikanty - druhý zmíněný je známý především z oceňované skupiny TV On The Radio. Oba nyní spojili své síly, aby společně nahráli pestrý debut "Dark Side of Everything". Jak výsledek dopadl?
8/10

The Neverly Boys - Dark Side of Everything

Skladby: Burn Hollywood, Never Come Down, Red Flag, Without You, Let Love In, Misery, Mighty Pine, Wheel of Fortune, Mushroom Cloud, Director’s Cut, Your Life Is Blooming
Vydáno: 15.5.2020
Celkový čas: 46:45
Vydavatel: Alchemy Recordings
Brooklynská parta TV On The Radio si za téměř dvě dekády, i díky svému rozpoznatelnému rukopisu, dokázala vybudovat neotřesitelnou pozici na indierockové scéně. Na jejich úspěchu se v notné míře podílel i jeden ze zakládajících členů, multiinstrumentalista David Sitek. Zatímco na nástupce alba "Seeds" jeho domovské skupiny čekáme od roku 2014, on potichu připravoval nový projekt The Neverly Boys.

Ani druhé autorské jméno není v hudebním světě neznámým pojmem. Ba naopak. Daniel Ledinsky si v minulých letech vysloužil hned několik nominací na cenu Grammy v roli producenta i autora písně. Za sebou má spolupráci s celou řadou interpretů napříč žánry, namátkou třeba s Tove Lo, CeeLo Greenem či právě s TV On The Radio.

Sitek si s Ledinskym evidentně muzikantsky sedli. Ostatně jejich společné dílo je cítit autorskou vyzrálostí, multižánrovým nadhledem i produkční precizností. A co se vlastně za povedeným obalem "Dark Side of Everything" skrývá? Lehká, příjemně rocková, ale poklidná jízda americkou scénou.

Skladby si jen tak plynou, baví náměty i neustálou pestrou paletou nápadů a originálních aranží. Přes svou důstojnou stopáž je těžké vyrovnat se s koncem. The Neverly Boys v sobě mají jakési podmanivé kouzlo, kterému je těžké odolat.

Autoři dle svých slov chtěli nahrát příběh o lidskosti a o tom, jak najít své místo na světě. Zároveň doufají, že v jejich písních najdeme pohodlí. A právě tato průvodní slova nejlépe charakterizují pocity z poslechu. Skladby jako "Burn Hollywood" nebo "Red Flag" v sobě přes své poklidné pozlátko skrývají bohatství. Houpavými rytmy s příměsí decentní elektroniky proplujeme až na samý závěr k půvabné písni "Your Life Is Blooming".

The Neverly Boys díky své nepodbízivosti hned tak neomrzí. Jejich debutový počin je jasným adeptem na opakovaná přehrávání, během kterých postupně odkryjete všechny půvaby, které tahle nenápadná, ale autorsky precizní deska nabízí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY